50 jaar kindh logos

KindH bestaat 50 jaar!

In 2021 hebben we het 50-jarig bestaan van peuterspeelzaal Klein Duimpje in Uithuizen en Lutje Grut in Usquert mogen vieren! In 2022 hebben we het 50-jarig bestaan van ’t Speulhoukje in Uithuizermeeden mogen vieren! Onze andere peuterspeelzalen komen hier wat later achter aan.

Wij vinden dit zeer feestelijk en vieren dit met leuke activiteiten. Ook stellen we een speciaal boek samen over KindH 50 jaar met mooie herinneringen van kinderen, ouders en begeleiders.

Onze geschiedenis

Onze peuterspeelzalen zijn 50 jaar geleden veelal opgericht door moeders die hun jonge kinderen een kans wilden geven samen te spelen.

Als je alleen al aan denkt aan de grote aantallen kinderen die we in de afgelopen 50 jaren hebben mogen ontvangen die bij ons gespeeld hebben en we een klein poosje in hun ontwikkeling hebben mogen mee begeleiden samen met de ouders/verzorgers. Hoe mooi is dat.

Wij vieren

  • 50 jaar peuters en ouders/verzorgers
  • 50 jaar spelen en begeleiden in ontwikkeling
  • 50 jaar leidsters/ pedagogisch medewerkers
  • 50 jaar vrijwilligers/ stagiaires
  • 50 jaar bestuur
  • 5 jaar gewoon bijzonder (met de samen naar school klas)

Onze activiteiten

De activiteiten die we organiseren zullen apart worden vermeld. Volg hiervoor onze facebookpagina of kijk af en toe op deze pagina! We houden je op de hoogte van al het leuks!

Een van de dingen waar je direct aan mee kunt doen is het vullen van ons jubileumboek. Lees onze oproep en stuur je herinneringen in.

Oproep: Foto’s en verhalen voor het jubileumboek

Er is een schat aan historie en informatie bij heel veel mensen. We willen graag een jubileumboek maken van de peuterspeelzalen van onze locaties in Kantens, Roodeschool, Uithuizen, Uithuizermeeden, Usquert, Warffum en Zandeweer. We doen daarom een oproep aan jullie.

We zijn op zoek naar foto’s, krantenknipsels, verhalen en mooie wetenswaardigheden om zo een mooi beeld te scheppen wat de peuterspeelzaal voor iedereen heeft betekent de afgelopen 50 jaar.

Stuur ons jouw herinneringen!

We hebben hiervoor een speciaal emailadres aangemaakt, namelijk 50jaar@kindh.nl. Je kan ook je bestanden uploaden via het formulier op deze website. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar via 0595-432603 of 06-20344691 (Alies).

We hopen op een mooi dik boek met een rijke historie. Alvast bedankt.

Oude foto van de opening van de speelzaal in Zandeweer

Foto: Opening speelzaal Zandeweer. Bron: zandeweer.com