Onze dagopvang (0-4)

Spelen op de dagopvang gemeente Hogeland KindH

Lekker spelen, leren en groeien op onze vertrouwde dagopvang

Ouders willen graag één oplossing voor de kinderopvang, een oplossing die aansluit bij thuis én school. Daarom bieden we volledige dagopvang voor kinderen vanaf 0 jaar. Zo ontzorgen we ouders en bieden we één oplossing voor kinderopvang van 0 tot 13 jaar!

De dagopvang is vanaf 07:00 uur geopend en sluit om 18:00 uur.

 

  • Onze dagopvang is integraal en zoveel mogelijk centraal geregeld.
  • Onze dagopvang is flexibel inzetbaar en sluit aan bij wensen van ouders.
  • Onze dagopvang heeft een vast team en biedt een vertrouwde omgeving, ook voor de jongste kinderen.
Dagopvang bij Stichting Kindh

Onbezorgd samen spelen en leren

Wanneer je als kersverse ouder je jonge kind naar de opvang brengt, wil je dat je kindje veilig en goed verzorgd wordt. Daarnaast wil je dat je kind wordt gezien en dat er goed wordt gelet op zijn ontwikkeling.

Omdat we zijn begonnen als peuterspeelzaal hebben we veel ervaring in het begeleiden van de ontwikkeling van jonge kinderen. Ons team wordt regelmatig bijgeschoold. We werken met vaste groepen en leidsters. Er staat dus altijd een bekend gezicht op de groep. Ons beleid is vastgelegd in protocollen en handleidingen.

Samen eten op de opvang bij KindH

Gezonde voeding

Op onze dagopvang bieden we gezonde maaltijden en tussendoortjes aan. Er wordt zoveel mogelijk samen gegeten. Voor jonge kinderen en baby’s hebben we protocollen rondom het geven van flesvoeding en moedermelk.

Daarnaast leren we de wat oudere kinderen waarom een gezonde leefstijl belangrijk is. Samen fruit eten en gezonde dranken drinken horen hierbij.

Regelmatig worden onze pedagogisch medewerkers bijgeschoold op het gebied van voeding voor jonge kinderen.

Buitenspelen bij de dagopvang van KindH

Bewegen en buiten spelen

We gaan vaak naar buiten en wanneer het weer het écht niet toelaat, is er ook binnen veel bewegingsruimte. We bieden uitdagende bewegings- en gymlessen aan en zorgen er op deze manier voor dat de kinderen ook fysiek worden uitgedaagd.

Ook voor jonge kinderen en baby’s is er veel ruimte om vrij en veilig te bewegen. Kruipen en rollen wordt actief aangemoedigd.

Kom kennismaken!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jullie gezin? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!

Voor ouders

De dagopvang is er ook voor de ouders! Daarom organiseren we regelmatig ouderavonden en oudergesprekken.

Ook besteden we veel aandacht aan het halen en brengen van de kinderen. Er is ruim tijd voor vragen of een praatje. Dit vinden we net zo belangrijk als het bieden van goede dagopvang.

Beleid

Het beleid van onze dagopvang is officieel vastgelegd in ons pedagogisch beleidsplan. Dit plan is samen met ouders, ons team en bestuur gemaakt.

Ieder jaar kijken wij of het plan nog steeds past bij de wensen van ouders, team en kinderen. En als het nodig is passen we het plan aan.

Rapportages

De onderwijsinspectie heeft onze stichting geïnspecteerd. Over het onderdeel ontwikkeling, begeleiding en zorg staat in het rapport dat onze stichting een voorbeeld voor anderen is.

Daar zijn we best trots op, en we willen het rapport graag met je delen.