Toegankelijke, volledige en inclusieve kinderopvang en BSO in Uithuizermeeden

Wij bieden uitgebreide dagopvang & voor-, tussen- en naschoolse kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. In Uithuizermeeden zijn we actief op 1 locatie met een peutergroep en een BSO. Aansluitend bieden we dagopvang op de locaties in Uithuizen.

Direct Aanmelden

Spelen en leren bij KindH - Voorbeeld Dagopvang met pedagogisch medewerker

BSO Uithuizermeeden

Tijdelijke locatie: 

Tjarietweg 2 002 Uithuizermeeden

tel: 06-20545734

LRK nr. 146329466

 

Openingstijden BSO:

Voor schooltijd van 07:00 tot 08:30

Na schooltijd geopend tot 18:00

Op margedagen en in schoolvakanties van 07:00 tot 18:00

 

Voor ouders:

Lees onze BSO spelregels »
Lees ons BSO Beleidsplan »
Bekijk de inspectierapporten »
Plaatsing en contracten »

Nieuwe BSO in Uithuizermeeden

In september 2020 starten we met een BSO groep in Uithuizermeeden. Zo bieden we ook hier een integraal kindcentrum aan. De BSO sluit voor en na schooltijd aan bij school. We hebben een eigen ruimte voor de BSO. Hier kunnen we kinderen in de basisschoolleeftijd voor en na schooltijd opvangen. Ook opvang op margedagen en vakantieopvang hebben wij in het pakket dat wij aanbieden. Tevens bieden wij de mogelijkheid voor incidentele opvang.

Op de BSO organiseren we allerlei activiteiten die aansluiten bij de leeftijd van de kinderen.

Ook gaan we er af en toe op uit voor een (natuur)wandeling en zijn we vaak buiten te vinden. Afhankelijk van de bezetting mogen kinderen af en toe een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de BSO.

“Het is belangrijk dat kinderen na een lange dag op school een uitlaatklep hebben. Lekker spelen en ravotten of juist even chillen. Op onze BSO is er ruimte voor ieder kind.” 

Alies Kap

Coordinator KindH

Spelen en leren bij KindH - Voorbeeld Dagopvang met pedagogisch medewerker

't Speulhoukje - Uithuizermeeden

Tijdelijke locatie: 

Tjarietweg 2 002 Uithuizermeeden

tel: 06-20545734

LRK nr. 204518611

 

Openingstijden dagopvang:

Ma t/m Vrij van 07:00 tot 18:00

 

Dagdelen Peuterspeelzaal:

Ma t/m Vrij ochtend en middag

De peuterspeelzaal dagdelen zijn:

  • ochtend: van 8:00 tot 12:00
  • middag: van 12:30 tot 16:30 uur

 

Voor Ouders:

Meer over de VVE groep
Bijzondere opvang
Beleidsplan dagopvang
Wat doen we op de peuterspeelzaal
Digitaal leren

Peuterspeelzaal & Opvang

De peuterspeelzaal in Uithuizermeeden is een gezellige speelzaal dichtbij huis. Je peuter kan zo lekker samen spelen en leren met leeftijdgenootjes uit de buurt. Dit is alvast een eerste kennismaking met andere kindjes in de buurt. Zo is de overstap naar school wat kleiner.

Ook bieden we op deze locatie een VVE groep aan. Vroeg en voorschoolse educatie helpt kinderen met een ontwikkel achterstand beter voorbereid naar de basisschool.

Omdat we zien dat veel ouders op zoek zijn naar één kinderopvang oplossing bieden wij op onze locatie in Uithuizen volledige dagopvang aan. Deze dagopvang sluit volledig aan bij al onze peuterspeelzalen en andere opvang locaties. Zo profiteert je kind van uitstekende begeleiding in onze peutergroepen en hoef jij je geen zorgen te maken over aansluiten bij de opvang. Ook jongere broertjes of zusjes kunnen dus bij ons terecht. We hebben een groep voor 0-2 jarigen en een aparte peutergroep. Zo kan je kindje zich ontwikkelen samen met leeftijdgenootjes.

Sinds 2018 valt de peuterspeelzaal ook onder de wet kinderopvang. Je kunt dus nu ook kinderopvang toeslag aanvragen als je kind naar de peuterspeelzaal gaat. We vertellen je hier graag meer over.

Marjan Veldman

Pedagogisch medewerker

Trea Westerloo

Pedagogisch medewerker

Petra van de Beek

Pedagogisch medewerker

Sheree Luchtenberg

Pedagogisch medewerker (in opleiding)

Voor Ouders

De peuterspeelzaal is er ook voor de ouders! Daarom organiseren we regelmatig ouderavonden en oudergesprekken. Dit doen we zelf of samen met het CJG.

Ook besteden we veel aandacht aan het halen en brengen van de kinderen. Er is ruim de tijd voor vragen of een praatje.

Beleid

Het beleid van onze kinderopvang en BSO’s is officieel vastgelegd in ons pedagogisch beleidsplan. Dit plan is samen met ouders, ons team en bestuur gemaakt.

Ieder jaar kijken wij of het plan nog steeds past bij de wensen van ouders, team en kinderen. En als het nodig is passen we het plan aan.

Rapportages

De onderwijsinspectie heeft onze stichting geïnspecteerd en over het onderdeel ontwikkeling, begeleiding en zorg staat in het rapport dat onze stichting een voorbeeld voor anderen is.

Daar zijn we best trots op, en we willen die beoordeling graag met je delen.

Kom kennismaken!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jullie gezin? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!