Toegankelijke en inclusieve peuterspeelzaal en kinderopvang in Usquert

Wij bieden uitgebreide dagopvang & voor-, tussen- en naschoolse kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. In Usqeurt zijn we actief op 1 locatie met een peutergroep. Aansluitend bieden we dagopvang op de locaties in Uithuizen.

Direct Aanmelden

Spelen en leren bij KindH - Voorbeeld Dagopvang met pedagogisch medewerker

't Lutje Grut - Usquert

Burgemeester Geerlingstraat 2
9988 SC Usquert

Tel: 06-30796603

LRK nr. 235421170

 

Openingstijden dagopvang:

Ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00

 

Dagdelen Peuterspeelzaal:

Ma & Do ochtend van 8:00 tot 12:00

 

Voor Ouders:

Meer over de VVE groep
Bijzondere opvang
Beleidsplan dagopvang
Wat doen we op de peuterspeelzaal
Digitaal leren

Peuterspeelzaal & Opvang

De peuterspeelzaal in Usquert is een gezellige kleinschalige speelzaal dichtbij huis. Je peuter kan zo lekker samen spelen en leren met leeftijdgenootjes uit de buurt. Dit is alvast een eerste kennismaking met andere kindjes in de buurt. Zo is de overstap naar school wat kleiner.

Ook bieden we op deze locatie een VVE groep aan. Vroeg en voorschoolse educatie helpt kinderen met een ontwikkel achterstand beter voorbereid naar de basisschool.

Omdat we zien dat veel ouders op zoek zijn naar één kinderopvang oplossing bieden wij op onze locatie in Uithuizen volledige dagopvang aan. Deze dagopvang sluit volledig aan bij al onze peuterspeelzalen en andere opvang locaties. Zo profiteert je kind van uitstekende begeleiding in onze peutergroepen en hoef jij je geen zorgen te maken over aansluiten bij de opvang. Ook jongere broertjes of zusjes kunnen dus bij ons terecht. We hebben een groep voor 0-2 jarigen en een aparte peutergroep. Zo kan je kindje zich ontwikkelen samen met leeftijdgenootjes.

Sinds 2018 valt de peuterspeelzaal ook onder de wet kinderopvang. Je kunt dus nu ook kinderopvang toeslag aanvragen als je kind naar de peuterspeelzaal gaat. We vertellen je hier graag meer over.

Iris Kremer

Pedagogisch medewerker

Voor Ouders

De peuterspeelzaal is er ook voor de ouders! Daarom organiseren we regelmatig ouderavonden en oudergesprekken. Dit doen we zelf of samen met het CJG.

Ook besteden we veel aandacht aan het halen en brengen van de kinderen. Er is ruim de tijd voor vragen of een praatje.

Beleid

Het beleid van onze kinderopvang en BSO’s is officieel vastgelegd in ons pedagogisch beleidsplan. Dit plan is samen met ouders, ons team en bestuur gemaakt.

Ieder jaar kijken wij of het plan nog steeds past bij de wensen van ouders, team en kinderen. En als het nodig is passen we het plan aan.

Rapportages

De onderwijsinspectie heeft onze stichting geïnspecteerd en over het onderdeel ontwikkeling, begeleiding en zorg staat in het rapport dat onze stichting een voorbeeld voor anderen is.

Daar zijn we best trots op, en we willen die beoordeling graag met je delen.

Kom kennismaken!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jullie gezin? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!