Bijzondere Opvang

Jongen in rolstoel en meisje spelen samen met gekleurd laken

Een extra zorgvraag

Wanneer je kind extra zorg nodig heeft vanwege een (tijdelijke) beperking is het vaak lastig om dichtbij huis voorzieningen te vinden. Deze uitdaging komt boven op de andere uitdagingen die jij en je kind al moeten trotseren. Vaker naar het ziekenhuis, vaker naar specialisten en meestal ook ver reizen.

Daarnaast wil je graag dat je kind zich optimaal ontwikkeld. Dat wat je kind kan, wordt aangesproken en uitgedaagd. De meeste bijzondere opvangcentra en scholen zijn ver weg en het resultaat is vaak dat je toch als kwetsbare kind lang moet reizen voor geschikte opvang of scholing.

Samen spelen zonder drempels, samen leren zonder grenzen

Uit eigen ervaring weten we hoe lastig dit kan zijn en hoeveel extra druk dit geeft binnen een gezin. Daarom zijn we begonnen met het aanbieden van inclusieve kinderopvang. Ons motto is: Samen spelen zonder drempels, samen leren zonder grenzen.

We werken samen met veel lokale partijen en zoeken altijd naar een geschikte oplossing. We hebben erg veel vakkennis en een groot netwerk. Zo kan ook jouw kind dichtbij huis naar de opvang en naar school, samen met andere kinderen.

Lokaal, toegankelijk en inclusief

Samen spelen zonder drempels, samen leren zonder grenzen.
Wil je meer weten over onze inclusieve opvang?

Extra begeleiding

Voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben bij een (leer) achterstand hebben we een VVE groep. De VVE groep bereidt je kind spelenderwijs voor op de basisschool.

Samen naar school klas

Voor kinderen met een beperking bieden we een samen naar school klas. Deze klas combineert onderwijs met zorg en voorzieningen die je kind nodig kan hebben.

Inspectie

Over het onderdeel ontwikkeling, begeleiding en zorg staat in het rapport dat onze stichting een voorbeeld voor anderen is. We zijn trots op deze prestatie en willen dit graag laten zien!