Samen naar school

Samen naar school Missie en visie van KindH

Samen spelen zonder drempels, samen leren zonder grenzen

Vanuit Stichting Gewoon Bijzonder bieden we een samen naar school klas. Deze klas vindt plaats in de CBS Koning Willem-Alexander in Uithuizen. Dankzij dit initiatief kunnen kinderen met en zonder beperking ook echt samen naar school.

Op locatie de Tirrel in Winsum zijn wij momenteel bezig een samen naar school klas op te richten. Heb je interesse? Meld je dan snel aan. Zo kunnen we inventariseren wat er allemaal nodig is bij de start van deze klas.

In de samen naar school klas wordt aandacht besteedt aan de ontwikkeling van jouw kind. Samen met andere kinderen krijgt je kind de gelegenheid te leren en te spelen. Alles op zijn eigen niveau en volgens zijn eigen mogelijkheden.

Kindje met lichamelijke beperking leren op gewone school

Een extra zorgvraag

Wanneer je kind extra zorg nodig heeft, zoeken we samen naar een passende oplossing. We werken hiervoor samen met veel lokale partijen en zoeken altijd naar een geschikte oplossing. We hebben erg veel vakkennis en een groot netwerk. Zo kan ook jouw kind dichtbij huis naar de opvang en naar school, samen met andere kinderen.

In ons ruime en speciaal ingerichte lokaal is extra ruimte gecreëerd voor het verzorgen van de kinderen. Ook is er plek voor snoezelen, spelen en natuurlijk leren. Heeft jouw kind een specifieke zorgvraag? Of denk je dat je kind goed past in de samen naar school klas? Kom dan eens kennismaken!

Lokaal, toegankelijk en inclusief

Samen spelen zonder drempels, samen leren zonder grenzen.
Wil je meer weten over de samen naar school klas?

Extra begeleiding

Voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben bij een (leer) achterstand hebben we een VVE groep. De VVE groep bereidt je kind spelenderwijs voor op de basisschool.

Inclusieve opvang

Voor kinderen met een beperking bieden we inclusieve opvang aansluitend aan school. De kinderen gaan met hun klasgenootjes gewoon naar de BSO.

Inspectie

Over het onderdeel ontwikkeling, begeleiding en zorg staat in het rapport dat onze stichting een voorbeeld voor anderen is. We zijn trots op deze prestatie en willen dit graag laten zien!