Onze BSO (4-13jr)

Foto van kinderen die worden voorgelezen op de peuterspeelzaal

Buitenschoolse opvang op een vertrouwde locatie

Vanaf 4 jaar mag je kindje naar school, een spannende periode met veel verandering. Gelukkig sluiten onze BSO’s aan bij school en is de opvang vaak zelfs in de school zelf geregeld.

Vanaf 07:00 uur is de BSO geopend. In de ochtend is het programma rustig. Er is tijd voor boekjes lezen, kleuren of (buiten) spelen. Onze pedagogisch medewerker brengt je kind daarna naar de klas. Aansluitend aan school wordt je kind samen met de andere kinderen opgevangen door onze pedagogisch medewerker. Na schooltijd is er genoeg tijd voor leuke activiteiten. De BSO is geopend tot 18:00 uur.

  • Onze BSO is flexibel van opzet en sluit aan bij wensen van ouders.
  • Onze BSO sluit direct aan bij school en biedt opvang in een vertrouwde omgeving.
  • Onze BSO’s zijn de leukste en creatiefste BSO’s van Noord Groningen!

Vanuit onze dagopvang en peuterspeelzaal is de aansluiting naar de BSO op jouw school automatisch goed geregeld.

Leerzaam uitstapje met de BSO

Actief, creatief en gezellig

Vanaf het moment dat de schoolbel gaat, is het VRIJE TIJD op de BSO. Onze BSO’s worden gerund door een enthousiast team van pedagogisch medewerkers. Je kind wordt opgevangen in een bekende omgeving. Het creëren van een fijne sfeer staat hierbij voorop. Op de BSO organiseren we leuke en spannende activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd van de kinderen. Dit doen we vaak aan de hand van thema’s zoals Natuur en Natuurbeleving, Bewegen en Sport, Cultuur en Kunst, Muziek, Voeding en Koken. Ook gaan we er af en toe op uit voor een (natuur)wandeling en zijn we vaak buiten te vinden. Kinderen mogen bij ons zelf kiezen of ze hier aan mee willen doen of liever vrij willen spelen. Afhankelijk van de bezetting mogen kinderen af en toe een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de BSO.

Bij de BSO is bijna alles wat je kind gedurende de dag nodig heeft aan verzorging, ontbijt en lunch inbegrepen. Uitzondering hierop is speciale dieetvoeding.

Kosten die we maken voor activiteiten, uitstapjes en materialen zijn bij de prijs inbegrepen. Voor bijzondere activiteiten vragen we wel een extra bijdrage (bijvoorbeeld voor extra uitstapjes tijdens schoolvakanties). Hierover krijg je natuurlijk ruim van te voren een bericht.

Jongetje bij glijbaan peuterspeelzaal Uithuizen

Flexibele opvang

Onze BSO is flexibel van opzet. Ook buiten je normale uren kan je kind bij ons terecht. Daarnaast bieden we BSO opvang aan met of zonder vakantieopvang, of volgens een 0-uren overeenkomst.

Ook als je kind helemaal niet is ingeschreven, maar je toch opvang nodig hebt voor of na schooltijd kan je kind bij ons terecht. Dit kan op dagen dat de BSO toch al geopend is.
Deze opvang kun je minimaal twee weken van te voren regelen.

Kom kennismaken!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jullie gezin? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!

Uitleg & spelregels

Onze BSO is zo flexibel mogelijk opgezet. Om dit mogelijk te maken hanteren we een aantal spelregels.

Ook leggen we uit welke contracten er allemaal mogelijk zijn en hoe je de opvang kunt regelen.

Beleid

Het beleid van onze BSO’s is officieel vastgelegd in ons pedagogisch beleidsplan. Dit plan is samen met ouders, ons team en bestuur gemaakt.

Iedere twee jaar kijken wij of het plan nog steeds past bij de wensen van ouders, team en kinderen.

En als het nodig is passen we het plan aan.

Rapportages

De onderwijsinspectie heeft onze stichting geïnspecteerd. Over het onderdeel ontwikkeling, begeleiding en zorg staat in het rapport dat onze stichting een voorbeeld voor anderen is.

Daar zijn we best trots op, en we willen het rapport graag met je delen.